Rakkain sivustoni

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Sokerointia




Heipähei lukijat!
Tänään olen keitellyt sokerointimassaa ja kuvannut valmistuksen että muutkin av-mammat voivat trimmata hieman majavia/sääriä/kainaloitaan/martinaviiksiään tällä tosi helpolla ohjeella.
Sokerointimassaa voi ostaa toki valmiina mutta monet av-mammat , kuten minäkin, ovat säästeliäitä syystä tai toisesta ja jos halvemmalla saa niin mikä ettei.
Tähän tarvitset kaksi lasia sokeria, 1/4 lasia vettä ja 1/4 lasia sitruunamehua. Voit puristaa mehun oikeasta sitruunasta tai käyttää sitruunamehutiivistettä sitruunanmuotoisesta muovipullosta. Minä käytin tänään tiivistettä. Tulos on ihan
 sama.
Sitten tarvitset pienen kattilan ja jonkun kauhan sekoittamista varten. Sekä hyvät hermot sillä täytyy pysyä kattilan vieressä ja sekoittaa.
Eli tietokone pitää jättää nyt rauhaan mutta voit ottaa mobiili-av:n viereesi viihdyttämään, kunhan et syvenny liikaa aaveen koukuttaviin ketjuihin vain muistat sen kattilan sekoittamisen.
Ensin kaadat kaikki ainekset kattilaan ja laitat kattilan liedelle. Liesi päälle ja alat sekoittamaan. Sekoita varovasti sillä heti kun seos alkaa olla kuumaa, voit polttaa itsesi tosi pahasti jos kuumaa massaa lentää päällesi. Tästä syystä kissat ja lapset täytyy pitää lattialla ja käytä mieluiten kauimmaista levyä jos voit eikä siitä reunalta.
Minun hellassani on ne numerot 1-9. Keitän sokerointimassan numerolla kolme. Pitää olla siis ihan pieni lämpö. Koittakaa löytää sopiva pieni lämpö missä sokeri sulaa mutta levy ei saa olla liian kuuma sillä muuten sokeri tulee nopeasti ruskeaksi ja on pilalla.
Elikkä sekoittele. Pieni lämpö ja sekoittele varovasti pohjaa myöten. Tämä on tylsin vaihe mutta älä luovuta. Alussa ei tapahdu mitään. Seos tulee vain vetiseksi ja sitä pitää sekoittaa. Älä laita levyä kuumemmalle että olisit nopeammin valmis ja voisit palata av:lle kirjoittelemaan. Sen pitää olla koko ajan pienellä. Maltti on nyt valttia.
Seos alkaa vähitellen vaahtoontua. Sekoita. Kun vaahto alkaa nousta ylöspäin eli seos kuplii, nosta kattila pois liedeltä ja sekoita niin kauan kauhalla, että vaahto on pois. Laita kattila taas liedelle ja keitä ja sekoita kunnes alkaa taas kuplia, ota pois liedeltä, sekoita kunnes kuplat on pois, taas liedelle...
Jatkat tätä ja tarkkailet seoksen väriä. Ensin se on valkoista, läpikuultavaa. Vähitellen se muuttuu kellertäväksi ja lopussa virtsan/hunajan väriseksi.
Kun olet keitellyt noin 15 min, seos alkaa olla tuollaista keltaisenoranssia. Ota lusikalla pikku näyte ja pudota se vesilasiin missä on kylmää vettä tai lautaselle. Jos massa on valmista niin siitä muodostuu vesilasiin/lautaselle kiinteä pallukka. Voit maistaa pallukkaa jos olet utelias. Se on hyvää mutta tarttuu hampaisiin.
Jos seos ei muodosta pallukkaa vaan on vetistä, sinun pitää jatkaa keittelyä hetki ja yrittää uudelleen.
Kun pallukka muodostuu, sammuta levy ja kaada seos mikronkestävään purkkiin. Ole tosi varovainen sillä nyt tulee nolo sairaalareissu vain pimpulikarvojen takia, jos seos kaatuu päällesi. Mieluiten valitset kulhon jo etukäteen, laitat sen jonnekin missä se saa jäähtyä rauhassa tunnin, pari, ja kaadat sinne suoraan sokerimassan. Ettet joudu juoksennella polttava kuppi käsissäsi ympäriinsä.
Ole tosi varovainen.
Kun seos on jäähtymässä, laita kattila ja kauha lavuaariin ja valuta niiden päälle kuumaa hanavettä. Näin sokeri sulaa ja voit tiskata ne.
Jos sokerimassaa lenteli pitkin keittiön tasoja tai hellaa niin nekin saa kuumalla vedellä pois, kastele vaikka rätti kuumalla vedellä ja painele sillä ja purista kuumaa vettä sokeritahrojen päälle ja anna hautua.
Anna sokerimassan jäähtyä. Siinä voi mennä vaikka kaksi tuntia. Sen saa joustavaksi taas mikrossa, lämmitetään pari minuuttia mikrossa joten voit mennä kauppaan tai siivoamaan tai ulos lasten kanssa ja anna massan jäähtyä. Tulikuumaa massaa et voi käyttää vain saat siitä palovammoja.
Tässä ainekset. Kaksi lasia sokeria, 1/4 lasia vettä ja 1/4 lasia sitruunamehua.
Nyt kuplii jo
!
 Sekoita, sekoita
!
!!
!
Näin ne lähtee ihanasti juurineen
!



K
okeilkaa ihmeessä hyvät lukijat ja tulkaa kertomaan miten onnistui. Jos on kysymyksiä niin kirjoittakaa alle vain, neuvon mielelläni :) 
kotisivujen teko-ohjelma

11 kommenttia:

  1. Rakas Av-mamma!

    Kiitos mukavasta ja visuaalisesti miellyttävästä postauksesta, sinussahan on bloggaajan vikaa! Mutta varo, ettei sinusta aleta kirjoittamaan pahoja tuolla palstalla! Loppuun voisit kuitenkin lisätä että tämä on täysin vesiliukoista, eli ihon saa ihan vedellä puhtaaksi ja repäisyliinat voi heittää ihan vaan pesukoneeseen. Myös kattilan putsaukseen olisi voinut laittaa vinkin (itse opin tämän joskus kantapään kautta), että kattila lähtee parhaiten puhtaaksi kun siinä keittää hieman vettä.

    Yst. Terv. Ystäväsi (?) Av-mami

    VastaaPoista
  2. kiitos selkeistä ohjeista!pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Heippa rakas sisareni Av-mami sekä arvoisa Anonyymi! Kiitos kommenteistanne :) Olet aivan oikeassa, Av-mami, keittämällä vettä kattilassa sokeri sulaa nopeasti ja rätin voi heittää pyykkikoneeseen. Minulla on vain usein kiire takaisin aaveelle kun olen niin intensiivisesti viettänyt aikaa keittiössä ilman aaveetä, että valutan vain nopeasti kuumaa vettä kattilaan ja juoksen tietokoneelle. Ehtiihän sen kattilan myöhemminkin kuurata... Ja karvaisen rätin heitän kylppärissä olevaan ämpäriin ja kuumaa vettä päälle, niin pian ämpärissä on herkullista karvakeittoa :) Ja rätti on huuhtelua vaille valmis. Ihokin kannattaa hinkata lämpimällä vedellä puhtaaksi sokerista, vaikka pesusienellä! Tuossa vinkki aloittelijoille :)

    VastaaPoista
  4. Näin asiaan täysin vihkiytymättömänä on kysyttävä, että eikö tuo oikeasti satu ihan kamalasti, vai kannattaako näin rivi- tai kerrostaloasujan jättää yksi (käyttämätön) rätti suukapulaksi toimenpiteen ajaksi, ettei naapurit soita virkavaltaa paikalle siinä luulossa, että rouvaa rääkätään pahemman kerran?

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Hei Vippis! Ihan rehellisesti sanottuna, minusta se vain vähän nippasee. Toki voit varmuuden vuoksi tunkea yhden rätin suuhun, mutta luulen, että naapurit eivät soita poliiseja tai tee lastensuojeluilmoituksia vaikka kokeilisit sokerointia. Mä olen kyllä nyppinyt niitä karvoja pinseteilläkin ennen, mutta en tiedä turtuuko iho siitä vai ei. Mutta aika kivasti tuolla sokerilla saa karvat irti ja on miljoona kertaa nopeampaa kuin pinsetit! Kokeile ihmeessä, kannustan kyllä sinua! :)

    VastaaPoista
  7. Kuinka paljon tuosta määrästä tulee massaa? Kuluiko se sinulta kokonaan majavaan vai jäikö sitä vielä muille kerroille? Ja säilyykö massa sinne seuraavalle kerralle? :D

    VastaaPoista
  8. Hei Anonyymi! Tuota massaa tuli noin kolme desiä ja se mahtui juuri ja juuri Ikean muovikipposeen :) Siitä jäi yli puolet jäljelle majavan trimmauksen jälkeen. Majavani on keskikokoa. Laitoin purkin päälle muovikelmua ettei siihen tule pölyä ja laitoin sen vessan kaappiin odottamaan että jaksan sokeroida jalat ja kainalot. Se ei mene vanhaksi (ellet vuosikausia säilytä) ja voit lämmittää sen mikrossa aina uudelleen kun haluat käyttää. Eli siksi pitää valita mikronkestävä kuppi mihin kaadat sen.

    VastaaPoista
  9. massa pitää itse asiassa säilyttää jääkaapissa. Sielä se säilyy hyvin suljetussa astiassa 6kk. Se toki kovenee mutta mikrossa taas pehmeää. Tulee muuten todella sieleät ja karvattomat paikat!

    VastaaPoista
  10. Oho vai jääkaapissa? Ihan uutta tietoa minulle, kiitos! :) Minä olen säilyttänyt sen aina vessan kaapissa, missä on muutkin jännittävät asiat mitä vieraat penkovat salaa :)

    VastaaPoista
  11. Kuinka kauan iho mahtaa punoittaa sokeroinnin jälkeen? Mietin esim kasvojen sokerointia

    VastaaPoista

Kommentit tähän kiitos :)